Холодний буряковий суп (свекольник)
Кількість порцій - 4
Час приготування - 15 хв

Холодний буряковий суп (свекольник)

Незважаючи на те, що для українців використання буряка під час приготування супів є дещо дивним та незвичайним, не варто нехтувати такою можливістю, щодо їх споживання. Напевно ви скажете, що цей овоч краще смакує у складі звичайного борщу, але це не так, оскільки холодний супчик з його використанням є не лише надзвичайно смачним, а невимовно легким. Ним можна смакувати як вранці, так і під час обіду, коли рівень спеки досягає свого піку і так хочеться чогось прохолодного. Крім того, буряк повинен завжди бути присутнім в нашому раціоні, адже він містить цілий букет цілющих мінералів та масу вітамінів. Він включає велику кількість каротину, заліза та сахарози. Тому, якщо ви піклуєтесь про своє здоров'я та здоров'я своїх близьких, смакуйте холодний буряковий супчик із задоволенням.

Інгредієнти

  • Буряк - 2 шт
  • Яйце - 4 шт
  • Огірок - 2 шт
  • Кефір - 1 л
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком
  • Зелень - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Запечений або відварений буряк натерти на тертці.

  • 02

    2 відварених яйця і огірки нарізати кубиками, подрібнити зелень.

  • 03

    Додати сіль, перець і залити кефіром.

  • 04

    Прикрасити половинкою яйця і зеленню.