Тріска в томатному соусі з чорносливом і розмарином - Image

Тріска в томатному соусі з чорносливом і розмарином

Number of servings: 4Cooking time: 25 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Незважаючи на те, що атлантична тріска – дієтична і низькокалорійна рибка, пропонована страва виходить досить-таки ситною і поживною. Корисність тріски не викликає сумнівів. Вона як основний інгредієнт страви практично не поступається м'ясу за вмістом білка. До того ж, філе цієї риби благотворно впливає на роботу шлунково-кишкового тракту і допомагає здоров'ю серця. Тушкування тріски в томатному соусі надає ніжний, делікатний смак і робить її соковитою. А в поєднанні з чорносливом і ароматною пряністю розмарином страва набуває вишуканість і неповторність. Не страва, а суцільне гастрономічне задоволення для Ваших смакових рецепторів. Спробуйте цю смакоту і переконайтеся в цьому самі.

Ingredients

Олія оливкова

20 мл

Цибуля ріпчаста

80 г

Оцет

20 мл

Помідори консервовані

1,5 кг

Вода

200 мл

Тріска

2,3 кг

Сіль

за смаком

Перець чорний

за смаком

Чорнослив

350 г

Розмарин

20 г

Preparation steps

01

Цибулю очистити від лушпиння і нарізати кільцями або півкільцями. У блендері подрібнити консервовані помідори до консистенції пюре. Рибу нарізати не надто великими шматочками.

02

Чорнослив розрізати на 3 частини кожен. Розігріти в сковороді оливкову олію. Обсмажити в сковороді цибулю до золотисто-прозорого стану (близько 6-7 хвилин). Додати оцет і готувати близько 30 секунд. Рибу помити, відділити м'якоть від кісток.

03

Додати до цибулі томатне пюре і воду. Довести суміш до кипіння і додати рибу. Тушкувати близько 15 хвилин до готовності.

Тріска в томатному соусі з чорносливом і розмарином – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua