
Кускус із овочами та курячим філе
Кускус - це досить давня страва у народів Північної Африки. Там її готували ще в ХІІІ столітті. Спочатку крупу кускус робили з проса, зараз його замінили манною крупою, яку отримують із твердих сортів пшениці. Після того, як євреїв репатрицірували з країн Магрибу, в Ізраїлі з'явився аналог кускусу - це птітим. Сам по собі варений кускус не такий смачний, щоб подавати його без закуски. Тому пропонуємо вам приготувати цю крупу із овочами і курячим філе. Овочі додадуть соковитість страві, а курка зробить її більш ситною. Можна подавати навіть без будь-якого салату. Зробіть до кускусу будь-який соус і подавайте разом з ним.
Ingredients
Кускус
200 г.
Куряче філе
300 г.
Цибуля
100 г.
Морква
100 г.
Сіль
0,5 ч. л.
Кориця
0,25 ч. л.
Перець чорний мелений
за смаком
Соняшникова олія
за смаком
Вода
500 мл.
Зелень
за смаком
Preparation steps
01
Дрібно порізати цибулю.
02
Моркву натерти на дрібній тертці.
03
Куряче філе порізати невеликими кубиками.
04
У каструлю з товстим дном налити трохи олії. Обсмажити цибулю приблизно 3 хвилини, періодично помішуючи.
05
Додати моркву, смажити разом протягом 3 хвилин.
06
Додати філе і смажити 10-15 хвилин.
07
Додати 500 мл. води, довести до кипіння. Додати сіль, корицю, поперчити за смаком, перемішати.
08
Насипати кускус і все перемішати.
09
Відразу ж закрити кришкою, зняти з вогню, і настоювати 5-7 хвилин. Кускус повинен увібрати в себе всю рідину і добре набухнути.
10
При подачі на стіл можна прикрасити дрібно нарізаною зеленню.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores