Ягня карі
Кількість порцій - 2
Час приготування - 25 хв

Ягня карі

Ягня карі – неймовірно ароматна, ефектна і дуже смачна індійська страва. Ніжне, делікатне і корисне м'ясо під екзотичним соусом підкорить серце навіть найвибагливішого гурмана. За рахунок додавання традиційних для Індії пряних спецій, таких як карі і коріандр, м'ясо набуває пікантну гостроту, властиву стравам індійської кухні. Успіх цієї страви багато в чому залежить від вибору правильного рису. Краще всього використовувати індійський довгастий басматі. Завдяки приємному тонкому аромату, що нагадує попкорн, і вишуканому солодкуватому смаку басматі називають «королем рису». Він володіє високим водопоглинанням і здатний вбирати в себе аромати і запахи всіх інгредієнтів, з якими він готується.

Інгредієнти

  • Баранина - 1 шт
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Консервовані помідори - 400 г
  • Рис - 1 ст.
  • Карі - 1 ст. л.
  • Оливкова олія - 1 ст. л.
  • Бульйонний кубик курячий - 1 шт.
  • Коріандр - 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений - 5 г

Етапи приготування

  • 01

    Відварити м'ясо ягняти, охолодити і нарізати  кубиками.

  • 02

    Нагріти олію на великій сковороді на середньо-сильному вогні.

  • 03

    Додати нарізану цибулю і обсмажувати близько 3 хвилин.

  • 04

    Додати 1 ст. ложку порошку карі і обсмажувати ще хвилину.

  • 05

    Додати помідори, м'ясо і курячий бульйон.

  • 06

    Довести до кипіння і тушкувати, періодично помішуючи, близько 15 хвилин.

  • 07

    Одночасно зварити рис відповідно до вказівок на упаковці.

  • 08

    Приправити насінням коріандру і порошком карі.