А-ля Пучеро (гороховий суп)
Кількість порцій - 4
Час приготування - 3 г

А-ля Пучеро (гороховий суп)

А-ля Пучеро - це різновид гарячого блюда, що нагадує наш звичайний гороховий суп, але відрізняється більш густою консистенцією і готується за особливим кулінарним рецептом. Поширене пучеро в традиційних кухнях Аргентини, Уругваю, Колумбії, Філіппін, але насамперед відноситься до простої селянської іспанської (андалузької) кухні і кухні Канарських островів. У перекладі з іспанської puchero - це горщик або казанок, який використовувався для приготування цієї страви. Горох заготовляють з вечора, щоб він розм'як за ніч. Овочі не обсмажуються, так як м'ясо, ковбаса і кульки з окосту і сала разом роблять бульйон досить жирним і насиченим.

Інгредієнти

  • Яловичина - 400 г.
  • Окорок свинний - 200 г.
  • Горох - 100 г.
  • Ковбаса свиняча - 100 г.
  • Морква - 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Сало - 50 г.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний горошком - за смаком
  • Часник - 1 шт.
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Зелень - 1 пучок
  • Сухарі панірувальні - 50 г.
  • Олія оливкова - 50 мл.

Етапи приготування

  • 01

    На ніч замочити горох у холодній воді. М'ясо ретельно промити під холодною водою, покласти в каструлю, сюди ж додати окорок і горох.

  • 02

    Налити в каструлю воду, поставити на вогонь, довести до кипіння, зняти пінку, варити до готовності.

  • 03

    Ковбасу нарізати кубиками. Моркву очистити і натерти на тертці. Цибулю очистити і дрібно нарізати.

  • 04

    Додати в суп ковбасу, моркву і цибулю. Додати сіль і перець за смаком, а також лавровий лист. Варити суп протягом 30 хвилин.

  • 05

    Дістати окорок із супу, остудити, подрібнити, покласти в миску, додати до нього подрібнене сало, дрібно нарізаний часник і зелень. Збити яйця, додати в суміш разом із панірувальними сухарями. Ретельно перемішати, виліпити кульки. Обсмажити на розігрітій сковороді в олії. Додати м'ясні кульки в суп.