Ачма
Кількість порцій - 4
Час приготування - 45 хв

Ачма

Ця незвичайна страва завітала до нас із Грузії. Там її готують вже досить давно, і ачма стала популярною у всіх регіонах Грузії, а зараз і за її межами. Головною особливістю цієї страви є те, що потрібно підготувати несолодке тісто і солоний сир. Цю страву готують із великої кількості шарів тіста. Іноді до сулугуні додають ще якийсь сир (у нашому рецепті це бринза), зелень або куряче м'ясо. Ця страва зручна тим, що її можна розігріти ще раз, і від цього її смак не стане гіршим. Ви можете подавати її навіть як самостійну страву, оскільки тісто досить ситне. Шматочки пирога можна брати з собою на роботу або дітям до школи на обід.

Інгредієнти

  • Сир сулугуні - 60 г.
  • Сир бринза - 60 г.
  • Прісне тісто  (або листкове тісто) - 100 г.
  • Яйця - 1 шт.
  • Вершкове масло - 50 г.

Етапи приготування

  • 01

    Сир сулугуні і бринзу натерти на тертці і перемішати.

  • 02

    На кожен пласт тіста розподілити рівномірний шар сиру і скласти один на одного.

  • 03

    Форму для запікання змастити топленим вершковим маслом. Верхній шар тіста змастити яйцем і поставити ачму в духовку на 30 хвилин при температурі 180°С.