Грузинська кухня славиться своїми рецептами на весь світ. Це національна кухня грузинського народу. Така ж пряна і гостра, як і втім окремі представники грузинського народу. Догма складання страв у грузинській кухні спирається на контраст пряного і гострого. Дуже широко використовуються овочі та м'ясо в грузинській кухні. Багато з грузинських страв, такі як циплята табака, харчо, хачапурі широко відомі у всьому світі. Сьогодні ми вам із задоволенням і представляємо рецепт цієї самої знаменитої аджарської фірмової страви, яка називається аджарський хачапурі. Ви будете в захваті від цього смачного пишного тіста, аромату розплавленого сиру сулугуні під запеченим яйцем.
Розкатати тісто на дерев'яній дошці, присипати борошном. Натерти сир, викласти його зверху на тісто.
Защипнути краї тіста, з кінців до середини. Обережно загладити шов.
Перевернути хачапурі на інший бік, зробити кілька дірочок, не натискаючи на скалку, прокатати зверху.
Розрізати хачапурі зверху ножем, краї отвору підвернути, щоб воно було овальної форми.
Випікати в духовці 15-20 хвилин при температурі 220-230ºС до стану золотистої скоринки.
Яйце розбити зверху над отвором, повернути в духовку на 5-7 хвилин. Перед подачею додати зверху 20 г. вершкового масла.