Аджарський хачапурі
Кількість порцій - 2
Час приготування - 30 хв

Аджарський хачапурі

Грузинська кухня славиться своїми рецептами на весь світ. Це національна кухня грузинського народу. Така ж пряна і гостра, як і втім окремі представники грузинського народу. Догма складання страв у грузинській кухні спирається на контраст пряного і гострого. Дуже широко використовуються овочі та м'ясо в грузинській кухні. Багато з грузинських страв, такі як циплята табака, харчо, хачапурі широко відомі у всьому світі. Сьогодні ми вам із задоволенням і представляємо рецепт цієї самої знаменитої аджарської фірмової страви, яка називається аджарський хачапурі. Ви будете в захваті від цього смачного пишного тіста, аромату розплавленого сиру сулугуні під запеченим яйцем.

Інгредієнти

  • Тісто дріжджове - 200 г.
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Сир сулугуні - 140 г.
  • Масло вершкове - 40 г.

Етапи приготування

  • 01

    Розкатати тісто на дерев'яній дошці, присипати борошном. Натерти сир, викласти його зверху на тісто.

  • 02

    Защипнути краї тіста, з кінців до середини. Обережно загладити шов.

  • 03

    Перевернути хачапурі на інший бік, зробити кілька дірочок, не натискаючи на скалку, прокатати зверху.

  • 04

    Розрізати хачапурі зверху ножем, краї отвору підвернути, щоб воно було овальної форми.

  • 05

    Випікати в духовці 15-20 хвилин при температурі 220-230ºС до стану золотистої скоринки.

  • 06

    Яйце розбити зверху над отвором, повернути в духовку на 5-7 хвилин. Перед подачею додати зверху 20 г. вершкового масла.