Ми стали краще
Icon
Спробуйте новий дизайн, що став чистішим та кращим, а також був адаптованим для мобільних пристроїв
Спробувати новий дизайн
Час до закриття найближчого вікна доставки Рус Укр Eng
Головна Рецепти › Аджика з баклажанами
Аджика з баклажанами

Аджика з баклажанами

Якщо ви любите смачні домашні закрутки, якщо ви щоліта робите запаси на зиму, тоді цей рецепт для вас. Справа в тому, що таку аджику можна зберігати довго, хоч всю зиму. Головне, в прохолодному місці. До того ж, робити її не так вже й складно. Зате у вас на столі завжди буде смачна заправка до різних страв. Особливо важливо, що ви робите її самі без хімічних виробничих добавок, а значить аджика буде містити в собі тільки корисні компоненти. Адже кожен овоч по-своєму корисний. Наприклад, баклажани впливають на рівень холестерину, вони його знижують. А також цей овоч низькокалорійний. У червоному перці багато бетакаротину. Помідори теж мають дуже багато корисних властивостей, які навіть перерахувати складно. У результаті ми маємо смачну домашню аджику, яка підійде майже до будь-якої страви.

Кількість порцій 20
Час приготування 70 хв

  1. 1. Перець солодкий — 1 кг.
  2. 2. Помідори — 1,5 кг.
  3. 3. Перець чилі — 100 г.
  4. 4. Часник — 100 г.
  5. 5. Оцет — 100 мл.
  6. 6. Масло рослинне — 200 мл.
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Баклажани — 1 кг.

Етапи готування

  1. Підготувати і очистити всі овочі: видалити насіння з перця, нарізати овочі невеликими кубиками і пропустити через м'ясорубку.

  2. Перемішати, додати масло і сіль (за смаком). Помістити на вогонь і варити протягом 50-60 хвилин на невеликому вогні.

  3. Наприкінці варіння додати оцет і вимкнути вогонь.

  4. Аджику перелити в чисті, стерилізовані банки, закатати стерилізованими кришками.

  5. Охолодити і зберігати в прохолодному місці.