Аджика з баклажанами
Кількість порцій - 20
Час приготування - 1 г 10 хв

Аджика з баклажанами

Якщо ви любите смачні домашні закрутки, якщо ви щоліта робите запаси на зиму, тоді цей рецепт для вас. Справа в тому, що таку аджику можна зберігати довго, хоч всю зиму. Головне, в прохолодному місці. До того ж, робити її не так вже й складно. Зате у вас на столі завжди буде смачна заправка до різних страв. Особливо важливо, що ви робите її самі без хімічних виробничих добавок, а значить аджика буде містити в собі тільки корисні компоненти. Адже кожен овоч по-своєму корисний. Наприклад, баклажани впливають на рівень холестерину, вони його знижують. А також цей овоч низькокалорійний. У червоному перці багато бетакаротину. Помідори теж мають дуже багато корисних властивостей, які навіть перерахувати складно. У результаті ми маємо смачну домашню аджику, яка підійде майже до будь-якої страви.

Інгредієнти

  • Перець солодкий - 1 кг.
  • Помідори - 1,5 кг.
  • Перець чилі - 100 г.
  • Часник - 100 г.
  • Оцет - 100 мл.
  • Масло рослинне - 200 мл.
  • Сіль - за смаком
  • Баклажани - 1 кг.

Етапи приготування

  • 01

    Підготувати і очистити всі овочі: видалити насіння з перця, нарізати овочі невеликими кубиками і пропустити через м'ясорубку.

  • 02

    Перемішати, додати масло і сіль (за смаком). Помістити на вогонь і варити протягом 50-60 хвилин на невеликому вогні.

  • 03

    Наприкінці варіння додати оцет і вимкнути вогонь.

  • 04

    Аджику перелити в чисті, стерилізовані банки, закатати стерилізованими кришками.

  • 05

    Охолодити і зберігати в прохолодному місці.