Аджика
Кількість порцій - 6
Час приготування - 3 г 10 хв

Аджика

Аджика - це відмінний і чарівний соус до м'яса. Приготування аджики заходить далеко в кавказьке минуле. Адже аджика - це кавказька гостра і ароматна приправа. Без неї там не обходяться жодні шашлики. Вона дуже гармонійно поєднується з м'ясом. Цей чарівний соус також подають до гарнірів. Гостроту його можна регулювати за допомогою додавання меншої або більшої кількості гострого перцю. Для любителів гострого можна покласти побільше перцю. Але кількість гострого перцю в нашому рецепті дає достатньо виражений гострий смак. Аджику можна приготувати про запас, але тоді потрібно простерилізувати банки і розлити аджику по банках, закривши пластиковими кришками, щоб вона не прокисла.

Інгредієнти

  • Помідори - 3 кг.
  • Солодкий перець - 1,5 кг.
  • Гострий перець - 300 г.
  • Часник - 200 г.
  • Оцет - 180 г.
  • Сіль - 90 г.
  • Цукор - 150 г.
  • Духмяний перець - 2 щіпки
  • Коріандр - 2 щіпки
  • Лавровий лист - 3 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Помідори і солодкий перець вимити, почистити і порізати. Обидва компоненти перетворити у пюре за допомогою м'ясорубки.

  • 02

    Отриману масу варити 2 години, поки не увариться на одну чверть. Гострий перець також перетворити в пюре, змішати з духмяним перцем, коріандром, сіллю та сахаром, додати в масу і варити ще 40 хвилин.

  • 03

    Потім додати лавровий лист, оцет з дрібно нарізаним часником. Варити ще 15 хвилин.