Якщо вибираючи страви різних народів, ви найчастіше зупиняєтеся нагрузинській кухні, тоді ви неодмінно повинні спробувати аджапсандалі. Є обов'язкові інгредієнти, які використовуються для приготування аджапсандалі. Так як страва овочева, то вона не може обійтися без баклажанів, помідорів, цибулі, солодкого перцю і часнику. Ну і на кінець же, ароматні трави і приправи - куди ж без них в грузинській кухні? Щоб збереглися всі корисні вітаміни і мінерали продуктів, пропонуємо вам приготувати страву в мульварці. Адже, як відомо, використовуючи саме цей метод приготування всі корисні речовини зберігаються в інгредієнтах.
Баклажани вимити, витерти, відрізати кінчики і очистити від шкірки. Нарізати кубиками, посолити і поставити на 40 - 60 хвилин, щоб виділився гіркий сік.
Цибулю очистити від лушпиння, помити і дрібно нарізати.
Моркву вимити, очистити від шкірки і натерти.
Солодкий болгарський перець помити, обсушити, очистити від насіння і нарізати дрібною соломкою.
Включити мультиварку, вибрати функцію «Випічка», налити в каструлю мультиварки рослинну олію.
Обсмажити підготовлену цибулю, моркву і болгарський перець.
Баклажани промити холодною проточною водою і обсушити. Додати в мультиварку і обсмажувати ще 20 хвилин.
Помідори очистити від шкірки, для чого спочатку опустити їх в окріп на кілька секунд і відразу ж помістити в холодну воду. Подрібнити. Чисту зелень, очищені часник і гіркий перець дрібно посікти. Помістити в мультиварку.
Додати сіль і в режимі «Тушкування» готувати приблизно 1 годину.