Аджапсандалі в мультиварці
Кількість порцій - 12
Час приготування - 1 г 20 хв

Аджапсандалі в мультиварці

Якщо вибираючи страви різних народів, ви найчастіше зупиняєтеся нагрузинській кухні, тоді ви неодмінно повинні спробувати аджапсандалі. Є обов'язкові інгредієнти, які використовуються для приготування аджапсандалі. Так як страва овочева, то вона не може обійтися без баклажанів, помідорів, цибулі, солодкого перцю і часнику. Ну і на кінець же, ароматні трави і приправи - куди ж без них в грузинській кухні? Щоб збереглися всі корисні вітаміни і мінерали продуктів, пропонуємо вам приготувати страву в мульварці. Адже, як відомо, використовуючи саме цей метод приготування всі корисні речовини зберігаються в інгредієнтах.

Інгредієнти

  • Баклажан - 6 шт.
  • Цибуля - 2 шт.
  • Перець болгарський - 2 шт.
  • Помідор - 5 шт.
  • Перець чилі - 1 шт.
  • Часник - 2 зуб.
  • Базилік сушений - 5 г.
  • Петрушка - 50 г.
  • Олія рослинна - за смаком
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Баклажани вимити, витерти, відрізати кінчики і очистити від шкірки. Нарізати кубиками, посолити і поставити на 40 - 60 хвилин, щоб виділився гіркий сік.

  • 02

    Цибулю очистити від лушпиння, помити і дрібно нарізати.

  • 03

    Моркву вимити, очистити від шкірки і натерти.

  • 04

    Солодкий болгарський перець помити, обсушити, очистити від насіння і нарізати дрібною соломкою.

  • 05

    Включити мультиварку, вибрати функцію «Випічка», налити в каструлю мультиварки рослинну олію.

  • 06

    Обсмажити підготовлену цибулю, моркву і болгарський перець.

  • 07

    Баклажани промити холодною проточною водою і обсушити. Додати в мультиварку і обсмажувати ще 20 хвилин.

  • 08

    Помідори очистити від шкірки, для чого спочатку опустити їх в окріп на кілька секунд і відразу ж помістити в холодну воду. Подрібнити. Чисту зелень, очищені часник і гіркий перець дрібно посікти. Помістити в мультиварку.

  • 09

    Додати сіль і в режимі «Тушкування» готувати приблизно 1 годину.