Аджика сира, яку не потрібно консервувати
Кількість порцій - 18
Час приготування - 30 хв

Аджика сира, яку не потрібно консервувати

Рецепт аджики, яку не потрібно консервувати, звичайно ж зацікавить багатьох господинь. Адже це дуже зручно, просто і легко. Аджика - це абхазька гостра приправа. Завдяки червоному перцю аджика має насичений червоний колір. Саме слово "аджика" означає "сіль". Існує легенда, що абхазькі чабани, коли йшли в гори пасти овець, брали із собою сіль, адже вона викликає спрагу пити і їсти у тварин. Так як сіль була дорогим продуктом, вони домішували до неї перець. Таким чином з'явилися перші рецепти аджики. Звичайно ж у наш час рецептура трохи змінилася, додалося багато інших інгредієнтів, то аджика - це чудова приправа в будь-який час року до м'ясних продуктів.

Інгредієнти

  • Солодкий червоний перець - 500 г.
  • Гіркий перець - 150 г.
  • Часник - 300 г.
  • Морква - 300 г.
  • Корінь петрушки - 300 г.
  • Яблука - 300 г.
  • Помідори - 400 г.
  • Томатна паста - 2 ст. л.
  • Гірчиця - 100 г.
  • Оцет - 220г.
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Всі інгредієнти потрібно очистити і перекрутити на м'ясорубці з мілкою ришіткою.

  • 02

    Додати томатну пасту.

  • 03

    Потім додати гірчицю, оцет, сіль і все добре перемішати. Розкласти по банках.