Мигдалеве молоко є обов'язковим інгредієнтом в багатьох рецептах домашньої випічки і всіляких десертів, але, на жаль, далеко не в кожному магазині його можна придбати. Але не відмовлятися ж від приготування бананового тортика, шоколадного пудингу або пісних вівсяних вафлей? Або ж доведеться шукати, чим же таким замінити цей рідкісний продукт? Звичайно ж, не доведеться. Адже його можна приготувати в домашніх умовах. І це, до речі, дуже просто і швидко. Головне – залити мигдаль водою заздалегідь. Найглибша омана на тему мигдалевого молока – припущення, що в його складі присутнє молоко. Насправді ж, це не так. Які інгредієнти використовуються в цьому напої – читайте в нашому рецепті.
Залити мигдаль водою і дати постояти мінімум 6 годин, потім злити воду.
Викласти мигдаль в блендер і додати холодну воду.
Збивати, поки на поверхні не з'явиться піна.
Додати мед і ванілін. Збивати ще 20-30 секунд.
Згорнути марлю мінімум в 4 шари. Процідити мигдалеву суміш в глечик через марлю, допомагаючи ложкою. Мигдальне молоко готове.