Мигдалевий бісквіт Джаконда
Кількість порцій - 1
Час приготування - 30 хв

Мигдалевий бісквіт Джаконда

Бісквіт Джоконда відрізняється від класичного тим, що замість звичайного борошна в ньому використовується мигдальне. Ці плоди з давніх часів проростали на високих зелених схилах над морями, і оброблялися людьми за корисні властивості їх ядер. Використання їх у їжу як царями, так і простими землеробами, збереглося і до теперішніх часів, коли вже існує тисячі видів різноманітних плодів. Але ж такої поживності та насиченості вітамінами ви не знайдете в жодному горіхові, саме так помилково називають ядра мигдалю. Тому використання мигдалевого тіста є не випадковим під час приготування нашого десерту, адже воно ще й є надзвичайно дієтичним. Такий бісквіт не змусить вас замислюватись над можливістю перевантажити свій організм надлишковими калоріями, тому споживайте без остраху.

Інгредієнти

  • Мигдалеві пластівці або горіхи - 50 г
  • Цукор - 50 г
  • Масло вершкове - 20 г
  • Куряче яйце - 2 шт
  • Борошно пшеничне - 20 г

Етапи приготування

  • 01

    Якщо немає мигдального борошна, то необхідно в чашу блендера всипати очищений мигдаль або мигдальні пластівці і подрібнити на високій швидкості до отримання мигдального борошна. Мигдальне борошно готове!

  • 02

    У миску вбити яйця і всипати цукор. Збити міксером до отримання світлої кремоподібної маси.

  • 03

    Всипати мигдалеве борошно. Також всипати просіяне пшеничне борошно.

  • 04

    Обережно вмішати в суміш цукру та яєць мигдалеве і пшеничне борошно.

  • 05

    Влити розтоплене вершкове масло, безперервно перемішуючи тісто.

  • 06

    Окремо збити два білки в густу піну. Білки повинні бути холодними, миска і вінчки міксера чистими і сухими! Розігріти духовку до 200°C градусів.

  • 07

    Частинами, у два-три рази, додати в тісто білки і вмішати їх обережно дерев'яною або силіконової лопаткою рухом знизу-вгору.

  • 08

    Викладсти тісто у форму (силіконову або іншу, змащену вершковим маслом і присипану борошном) і поставити у вже розігріту духовку. Випікати бісквіт 20 хвилин.