Ананасова шарлотка
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г

Ананасова шарлотка

Як відомо, шарлотка, - це швидкий пиріг з яблуками. Саме вони є начинкою в класичному варіанті цього пирога. Вперше шарлотку почали готувати у Франції. Хоча старовинний рецепт був запозичений у англійців. І все таки, і перші, і другі готували пиріг саме з яблуками. Шарлотка досить популярна, тому що її дуже просто готувати. Навіть якщо ви раніше нічого не випікали, ви запросто можете почати свій кулінарний шлях з цього десерту. Ваші рідні будуть приємно здивовані, тим більше якщо прикрасити випічку ананасами, які теж внесуть свою смакову лепту в цю страву.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне - 200 г.
  • Цукор - 200 г.
  • Яблука - 2 шт.
  • Ананас консервований - 300 г.
  • Яйце куряче - 3 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Білки відокремити від жовтків. Білки збити з половиною цукру, жовтки також розтерти з половиною цукру. Змішати білки з жовтків в загальній мисці. Окремо просіяти борошно, додати до білків і жовтків в миску. Консистенція тіста повинна бути як густа сметана.

  • 02

    Форму для випікання змастити маслом, викласти нарізані на шматочки яблука і ананаси. Зверху фруктів викласти тісто, розподілити по всій площі форми.

  • 03

    Розігріти духовку до 180°C, протягом 40 хвилин випікати шарлотку.