Ананасово-манговий пиріг
Кількість порцій - 4
Час приготування - 30 хв

Ананасово-манговий пиріг

Солодкі пироги з фруктовими начинками дуже смачні і корисні. Натуральні начинки з фруктів збагачені природними вітамінами і мікроелементами, легко засвоюються і корисні дітям і дорослим. Фруктові кондитерські вироби приємні на смак і ароматні. Вважається, що найкращий час для фруктових пирогів - літо, коли фрукти в достатку. Але це не зовсім так. Для приготування ананасово-мангового пирога можна використовувати свіжі фрукти, а можна - консервовані. У другому випадку можливе зменшення кількості цукру, якщо консервовані фрукти дуже солодкі. Запропонований пиріг - пиріг-"перевертиш": після охолодження його акуратно перевертають на блюдо і фрукти виявляються зверху.

Інгредієнти

  • Масло вершкове - 2,5 ст. л.
  • Цукор - 2,5 ст. л.
  • Яйце куряче - 0,5 шт.
  • Борошно пшеничне - 3,5 ст. л.
  • Розпушувач - 0,5 ч. л.
  • Сіль - 3 г.
  • Молоко - 4 ст. л.
  • Цукор ванільний - 3 г.
  • Цукор тростинний - 2,5 ст. л.
  • Оцет винний червоний - 2 ч. л.
  • Ананас - 4,5 ст. л.
  • Манго - 100 г.

Етапи приготування

  • 01

    Поставити каструлю на середній вогонь, додати в неї 30 г. вершкового масла, розтопити, додати тростинний цукор, влити оцет. Постійно змішувати суміш, до розчинення цукру.

  • 02

    Змастити форму для випікання маслом, вилити трохи суміші з каструлі на дно форми, зверху викласти нарізані кубиками манго і ананаси, зверху на фрукти вилити соус, що залишився.

  • 03

    Змішати борошно і розпушувач з сіллю, додати ванільний цукор. Окремо змішати 60 г. вершкового масла з цукром, збити суміш. Влити в цукрово-масляну суміш половину молока, а також додати половину борошняної суміші. Збивати міксером після кожного додавання. Потім повторити процедуру, додати другу половину молока і борошняної суміші.

  • 04

    Збити білок з 1 ст. л. цукру, додати в тісто. Замісити тісто, викласти на фрукти у формі.

  • 05

    Випікати пиріг 20-23 хвилини, в духовці при температурі 180ºС, після духовки пиріг остудити, перевернути догори дном на велику тарілку, фрукти будуть зверху пирога.