Ангельське блюдо з айвою
Кількість порцій - 12
Час приготування - 1 г 20 хв

Ангельське блюдо з айвою

Воістину традиційну страву англійців можна приготувати, використавши деякі наші традиції та інгредієнти. Так, наприклад, пудинг із айвою. І навіть якщо в Англії пудинг зазвичай готували до різдвяного столу, то ми можемо випікати його хоч кожен день до сімейної вечері. Айва надає всій страві певну терпкість, при цьому не забуваємо і про корисні її властивості. Адже в ній дуже багато різних груп вітамінів і мікроелементів. Дуже багато калію, а варення з айви дуже корисне при гострих захворюваннях кишечника. Така страва порадує вас не тільки своїм приємним ніжним смаком, а й корисними його властивостями. Порадуйте своїх близьких таким десертом.

Інгредієнти

  • Айвове варення - 400 г.
  • Молоко - 500 мл.
  • Сухарі - 125 г.
  • Яйця - 4 шт.
  • Цукор - 225 г.
  • Ванілін - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    На дно форми викласти густе варення.Три яйця потрібно розділити на жовтки і білки. Жовтки додати до сухарів. Білки в холодильник. Четверте яйце - до сухарів.

  • 02

    Додати цукор 85 г., молоко. Ретельно перемішати.

  • 03

    Викласти масу на фруктове пюре. Відправити в духовку на 1 годину при 180°C.

  • 04

    Білки дістати з холодильника і збити. Всипати цукор, що залишився, збити. Викласти білкову масу на пудинг і знову відправити його в духовку на 30 хвилин.

  • 05

    Через 30 хвилин пудинг дістати і остудити.