Англійські міні-пироги з куркою
Кількість порцій - 12
Час приготування - 1 г 20 хв

Англійські міні-пироги з куркою

Британська кухня не славиться своєю особливою витонченістю. Можна сказати, що це досить смачна, але не зовсім вишукана кухня. У своїй догмі англійські рецепти страв грунтуються на тому, щоб підкреслити природний смак їжі, а не змінити його. Англійська кухня має дуже цікаві національні традиції. Чого тільки коштує британська традиція недільного обіду. Ось і вам чому б не почати традицію своїх недільних сімейних обідів. І для цього початку ми представляємо вам один з рецептів страв англійської кухні. Сьогодні будемо пекти англійські міні-пироги з куркою. Вони виходять смачні, красиві і дуже ситні. Добре зберігаються кілька днів у холодильнику.

Інгредієнти

  • Олія соняшникова - 1 ст. л.
  • Куряча грудинка - 450 г.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Бульйон курячий - 125 мл.
  • Горошок морожений - 125 г.
  • Морква морожена - 125 г.
  • Сіль - 0,5 ч. л.
  • Чорний перець мелений - 0,25 ч. л.
  • Чебрець мелений - 0,25 ч. л.
  • Сир чеддер - 250 г.
  • Борошно пшеничне - 250 г.
  • Молоко - 250 мл.
  • Яйце куряче - 2 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Розігріти духовку до 190ºС.

  • 02

    У сковороду з розігрітим маслом додати курячу грудку, порізану на маленькі шматочки, обсмажувати 5-7 хвилин. Додати до курки порізану цибулю і бульйон, довести до кипіння. Додати морожені овочі і приправу. Готувати поки вся рідина не вбереться. Дати охолонути 5 хвилин, додати сир.

  • 03

    У мисці змішати борошно, яйця і молоко, замісити тісто.

  • 04

    Змастити формочки для випікання маслом, викласти 1 ст. л. тіста, потім 60 г. начинки курячої, зверху знову 1 ст. л. тіста.

  • 05

    Випікати в духовці 25-30 хвилин. Дати охолонути 5 хвилин. Вийняти міні-пироги з формочок, дати охолонути 10 хвилин, потім подавати.