Такими сконами добре снідати, оскільки вони досить поживні. Класичні скони мають круглу і пласку форму. Їх готують на сковороді і перед подачею розрізають на трикутники. Після того, як розпушувач став широко доступним, цю страву почали робити різноманітної форми, а також з різною начинкою. Тому скони, які готуються вдома, можуть бути дуже різними і унікальними: і круглими, і у формі трикутників або ж шестигранників.
У мисці змішати до однорідного стану борошно, розпушувач, цукор, сіль і масло.
Додати в миску до решти інгредієнтів йогурт і яйця. Перемішати.
Розморозити журавлину, подрібнити, додати в масу. Замісити тісто.
Тісто розкатати до товщини 2-3 сантиметрів і порізати трикутниками.
Деко застелити харчовим папером, змастити маслом, викласти тісто на папір так, аби трикутники не торкались один одного.
Випікати в розігрітій духовці до температури 180°C, протягом 25 хвилин.