Англійські скони з журавлиною
Кількість порцій - 6
Час приготування - 40 хв

Англійські скони з журавлиною

Такими сконами добре снідати, оскільки вони досить поживні. Класичні скони мають круглу і пласку форму. Їх готують на сковороді і перед подачею розрізають на трикутники. Після того, як розпушувач став широко доступним, цю страву почали робити різноманітної форми, а також з різною начинкою. Тому скони, які готуються вдома, можуть бути дуже різними і унікальними: і круглими, і у формі трикутників або ж шестигранників.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне - 300 г.
  • Масло вершкове - 100 г.
  • Цукор - 4 г.
  • Йогурт - 120 г.
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Розпушувач - 1 ст. л.
  • Сіль - за смаком
  • Журавлина свіжа заморожена - 150 г.

Етапи приготування

  • 01

    У мисці змішати до однорідного стану борошно, розпушувач, цукор, сіль і масло.

  • 02

    Додати в миску до решти інгредієнтів йогурт і яйця. Перемішати.

  • 03

    Розморозити журавлину, подрібнити, додати в масу. Замісити тісто.

  • 04

    Тісто розкатати до товщини 2-3 сантиметрів і порізати трикутниками.

  • 05

    Деко застелити харчовим папером, змастити маслом, викласти тісто на папір так, аби трикутники не торкались один одного.

  • 06

    Випікати в розігрітій духовці до температури 180°C, протягом 25 хвилин.