Апельсиновий брауні з волоськими горіхами
Кількість порцій - 4
Час приготування - 45 хв

Апельсиновий брауні з волоськими горіхами

Брауні - це традиційне блюдо американської кухні, один з найпопулярніших американських десертів у світі. Запропонований рецепт - це один з численних варіантів популярного десерту, варіант з горіхово-цитрусовим смаком. Апельсиновий брауні з волоськими горіхами - повітряний, ароматний, в міру солодкий десерт. Готується брауні просто і швидко. І ці легкість приготування і швидкість випікання - виграшні якості цього десерту. Крім того, поєднання таких інгредієнтів, як апельсин, шоколад і горіхи, вже само по собі цікаве і підкуповує. Дуже важливо не перетримати випічку в духовці, всередині брауні повинен бути м'яким і соковитим. Подавати до столу, розрізавши на порційні шматочки.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне - 150 г.
  • Апельсини - 1 шт.
  • Горіхи волоські - 60 г.
  • Цукор тростинний - 60 г.
  • Масло вершкове - 100 г.
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Шоколад молочний - 60 г.
  • Розпушувач - 5 г.

Етапи приготування

  • 01

    Із загальної маси горіхів відібрати 12 шт. для прикраси брауні. Решту подрібнити до крихти. Вичавити сік апельсина і натерти цедру.

  • 02

    У каструлі змішати вершкове масло і цукор, поставити на маленький вогонь, додати апельсиновий сік, прогріти до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться.

  • 03

    Розламати шоколад на шматочки. У мисці змішати борошно і розпушувач, всипати горіхову крихту, додати шоколад, апельсинову цедру, вбити яйця і перемішати всі інгредієнти до однорідної маси.

  • 04

    Влити до борошна з горіхами і шоколадом розтоплене масло з цукром і все перемішати.

  • 05

    Застелити деко для випічки харчовим папером і змастити його олією, викласти тісто, зверху викласти підготовлені горіхи (12 шт.), поставити на 20 хвилин в духовку при температурі 190ºС.