Апельсиново-мигдальний кекс
Кількість порцій - 13
Час приготування - 1 г 30 хв

Апельсиново-мигдальний кекс

Дуже соковитий кекс з ніжним апельсиновим ароматом. Смакова палітра запропонованого кексу дуже багата завдяки наявності в рецепті таких інгредієнтів, як апельсини, мигдаль, коньяк, лимон. Всі продукти для кексів бажано брати кімнатної температури. Приготоване тісто має стікати з ложки. Якщо тісто дуже густе, можна додати в нього ще трішечки апельсинового соку. Перевіряти готовність кексу зручніше зубочисткою або дерев'яною паличкою: якщо кекс готовий, зубочистка виходить з нього сухою. Покритий глазур'ю апельсиново-мигдальний кекс виглядає дуже апетитно і святково.

Інгредієнти

  • Апельсини - 2 шт.
  • Масло вершкове - 250 г.
  • Цукор - 150 г.
  • Цукор ванільний - 30 г.
  • Яйця - 5 шт.
  • Розпушувач - 30 г.
  • Борошно - 400 г.
  • Мигдаль - 150 г.
  • Коньяк - 1 ч. л.
  • Цукрова пудра - 300 г.
  • Ванілін - 1/3 ч. л.
  • Сік лимонний - 1/3 ч. л.
  • Білок яєчний - 2 шт.
  • Вершки - 100 мл.
  • Олія соняшникова - 15 мл.

Етапи приготування

  • 01

    Цедру апельсина натерти на тертці, а сік віджати. Вершкове масло збити з цукром.

  • 02

    Додати ванільний цукор, яйця і збити. Борошно змішати з розпушувачем, підмішати до збитої маси і влити вершки.

  • 03

    Горіхи подрібнити і додати в тісто. Влити апельсиновий сік, додати цедру і ванілін і добре перемішати. Додати коньяк.

  • 04

    Форму змастити маслом і викласти в неї тісто, поставити в духовку на 50 хвилин при 170°C.

  • 05

    Білки збити з додаванням цукрової пудри і соком лимона. Полити остиглий кекс глазур'ю і дати застигнути.

Товар додано до кошику