Апельсиново-макове печиво
Кількість порцій - 4
Час приготування - 45 хв

Апельсиново-макове печиво

Особливість даного рецепту в тому, що в ньому пропонується випекти приготоване тісто одним, не дуже товстим шаром, а потім порізати його на шматочки бажаного розміру, тобто не прийдеться викладати тісто у форму порційно, що трохи заощадить час. Результат виправдає Ваші очікування. Печиво вийде пористим і м'яким. Порадує Вас і його апельсиново-маковий аромат. До того ж, покрите глазур'ю, виглядає печиво дуже апетитно. Глазур надає йому додаткову солодкість і святковий вигляд.

Інгредієнти

  • Вершкове масло - 250 г.
  • Цукор - 100 г.
  • Цедра апельсина - 1 ст. л
  • Борошно - 300 г.
  • Мак - 2 ст. л.
  • Цукрова пудра - 100 г.
  • Апельсиновий сік - 1 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    Змастити маслом форму і застелити папером для випічки. Змішати масло, цукор і апельсинову цедру і збити до консистенції крему. Додати просіяне борошно і мак, змішати до отримання м'якого тіста.

  • 02

    Викласти тісто у форму і випікати при 170˚С протягом 30 хвилин до золотистої скоринки. Дістати з духовки і охолодити, не виймаючи з форми. Нарізати шматочками бажаного розміру.

  • 03

    Для глазурі просіяти пудру і додати трохи соку, щоб отримати однорідну масу. Покласти печиво на решітку і покрити глазур'ю, прикрасити зацукрованою апельсиновою цедрою.