Апельсиновий пудинг в мікрохвильовій печі
Кількість порцій - 4
Час приготування - 35 хв

Апельсиновий пудинг в мікрохвильовій печі

Настав час зміцнити свій організм чим-небудь пікантним і корисним. І ми знаємо, якій страві це під силу! Спробуйте вишуканий десерт, який і сьогодні подають на чайних англійських церемоніях, - апельсиновий пудинг. Вишуканий десерт "pudding", ще колись дуже давно був вершково-вівсяною кашею на м'ясному бульйоні, тепер перетворився в ніжний, незвичайний десерт. Його колір і запах піднімає настрій, а смак дарує неземне задоволення. На своїй батьківщині, в Англії, солодка страва вважається традиційною і прикрашає переважно різдвяний стіл. Різноманітності англійського десерту дуже багато, але ми хочемо звернути вашу увагу на пудинг з апельсиновим соком. Пориньте в помаранчевий настрій англійської кухні!

Інгредієнти

  • Вершкове масло - 150 г.
  • Борошно - 100 г.
  • Яйце - 2 шт.
  • Цукор - 125 г.
  • Цедра апельсину - 2 шт.
  • Ванільний цукор - 10 г.
  • Мед - 2 ст. л.
  • Апельсиновий сік - 2 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    Для бісквіта підготувати 100 г. вершкового масла, 100 г. муки, цукор, 2 яйця, цедра двох апельсинів, 10 г. ванільного цукру. Збити інгредієнти міксером до однорідності.

  • 02

    Приготувати соус. Мед, вершкове масло, апельсиновий сік помістити в каструлю. Поставити її на повільний вогонь і постійно помішуючи довести до кипіння.

  • 03

    Порційні вогнетривкі форми (можна узяти келихи) змастити маслом. Потім посипати борошном. У кожну форму влити 1 ст. л. апельсинового соусу, зверху викласти тісто. Накрити форми плівкою. Зробити проколи в плівці ножем.

  • 04

    Поставити форми в мікрохвильову піч і випікати 5 хвилин (потужність 650 Ватів). Готовий пудинг полити соусом, що залишився. Прикрасити часточками  апельсина.