Апельсиновий пиріг з маком
Кількість порцій - 5
Час приготування - 1 г 15 хв

Апельсиновий пиріг з маком

Смачний, ароматний пиріг для тих, хто любить цитрусово-макові нотки у випічці. Перевіряти готовність пирога зручніше зубочисткою або дерев'яною паличкою: якщо пиріг готовий, зубочистка виходить з нього сухою. Для цього пирога можна зробити цитрусову глазур з розм'якшеного масла, змішаного з цукровою пудрою, цедрою, що залишилася, і 3-ма столовими ложками гарячої води. Покритий глазур'ю, апельсиновий пиріг з маком виглядає дуже апетитно і святково і підійде як для ранкового чаювання, так і на десерт після вечері.

Інгредієнти

  • Мак - 1,5 ст. л.
  • Молоко - 4,5 ст. л.
  • Цукор тростинний - 6,5 ст. л.
  • Борошно пшеничне - 8,5 ст. л.
  • Яйце куряче - 1,5 шт.
  • Розпушувач - 1 ч. л.
  • Масло вершкове - 4 ст. л.
  • Цедра апельсина - 1,5 ч. л.
  • Пудра цукрова - 5 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    Духовку розігріти до 180°C. Змастити форму для випікання маслом.

  • 02

    Мак змішати з теплим молоком, залишити на 15 хвилин.

  • 03

    У мисці змішати цукор, яйця, борошно з розпушувачем, масло, цедру, влити молоко з маком, перемішати за допомогою міксера на невеликій швидкості. Збільшити швидкість до середньої, збивати ще 3 хвилини.

  • 04

    Тісто перекласти у форму, випікати протягом 50 хвилин. Залишити у формі на 5 хвилин, після вийняти пиріг з форми. Присипати зверху пиріг цукровою пудрою.