Яблучно-фінікове тістечко
Кількість порцій - 10
Час приготування - 30 хв

Яблучно-фінікове тістечко

Не викликає сумнівів: життя наших дітей без солодощів нудне й одноманітне. На жаль, широкий асортимент кондитерських виробів, представлений в магазині на будь-який смак і гаманець, не викликає жодної довіри з боку батьків, адже всі ці солодощі – суцільні барвники, ароматизатори і штучні добавки. Однак не поспішайте засмучуватися. Вихід є – приготувати неймовірно смачний і корисний десерт вдома. Мабуть, кращого частування для дитини і не побажати. Адже в цьому чудовому тістечку все тільки найкраще – фініки, яблучка, горішки, лимонний сік, вівсяні пластівці. Не десерт – а справжнє втілення корисності. І як Ви помітили: ніякого цукру. У ролі підсолоджувача – корисний мед.

Інгредієнти

  • Фініки - 300 г.
  • Яблука - 330 г.
  • Олія рослинна - 50 мл.
  • Мед - 30 г.
  • Пластівці вівсяні - 200 г.
  • Борошно пшеничне - 100 г.
  • Розпушувач - 10 г.
  • Лимон - 1 шт.
  • Горіхи волоські - 30 г.

Етапи приготування

  • 01

    Яблука помити, очистити від шкірки і видалити серцевини. З фініків видалити кісточки. Нарізати яблука і фініки кубиками.

  • 02

    Лимон помити. З лимона зняти цедру (натерти на дрібній тертці) і видавити сік. У сотейнику підігріти сік лимона, цедру, мед.

  • 03

    Додати в сотейник фініки і проварити 5-7 хвилин. Потім додати яблука, олію, вівсяні пластівці і просіяне з розпушувачем борошно. Довести тісто до однорідної консистенції.

  • 04

    Духовку розігріти до 180°C. Викласти тісто у форму для випікання і поставити в духовку. Випікати близько 20 хвилин, потім дістати, розрізати на шматочки і ще раз поставити випікати на 5-7 хвилин.