Чи знали Ви, як рятуються жителі сонячної Італії від пекучої літньої спеки? Вони готують граніту – освіжаючий легкий десерт на сицилійський манер, що представляє собою колотий різнокольоровий фруктовий лід з цукром. Або іншими словами – заморожена комбінація фруктово-ягідного пюре і цукрового сиропу. За зовнішнім виглядом дуже схожа на щербет і сорбе, однак має більш щільну і зернисту консистенцію. А найголовніше – десерт можна приготувати з Ваших улюблених сезонних фруктів і ягід. Додайте в граніту трохи шампанського чи вина – і перед Вами приголомшливий десерт для святкового столу і приходу гостей. Вашій увазі яблучна граніта з приємним лимонним присмаком. Дуже смачно, просто і корисно.
Лимон помити, вичавити сік і натерти на тертці цедру. Сік, цукор і цедру нагріти в сотейнику і дати цукру розчинитися. Яблука помити, очистити і видалити серцевини.
Додати яблука в каструлю, готувати 5 хвилин. Потім дати охолонути і подрібнити в блендері. Поставити яблука в морозилку на 1 годину. Потім дістати, подрібнити блендером і знову поставити на 1 годину. Повторити цей процес ще 2 рази.