Ми стали краще
Icon
Спробуйте новий дизайн, що став чистішим та кращим, а також був адаптованим для мобільних пристроїв
Спробувати новий дизайн
Час до закриття найближчого вікна доставки Рус Укр Eng
Головна Рецепти › Яблучні кекси з курагою
Яблучні кекси з курагою

Яблучні кекси з курагою

Якщо Ви любите дивувати солодкими кулінарними шедеврами рідних і близьких – приготуйте ось ці чудові яблучні кекси з курагою. Ця чудова випічка і корисна, і дієтична, і пісна одночасно, а тому ідеально підійде для дитячого харчування і тих господинь, які бажають спекти смачненькі солодощі, забувши про яйця і калорійне вершкове масло. Саме завдяки додаванню тертих яблук в тісто кексики стають дуже ароматними. Кращий сорт – звичайно ж, антонівка, відома своєю пружною структурою і приємною кислинкою, яка ідеально поєднується із солодкою курагою. Якщо Ви – молода матуся, і у Вас є зайва баночка яблучного пюре, процес приготування стане взагалі елементарним.

Кількість порцій 6
Час приготування 40 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 200 г.
  2. 2. Цукор — 100 г.
  3. 3. Розпушувач — 7 г.
  4. 4. Кориця — 5 г.
  5. 5. Яблука — 300 г.
  6. 6. Курага — 60 г.
  7. 7. Олія рослинна — 30 мл.

Етапи готування

  1. Курагу промити, залити окропом на 10 хвилин, а потім дрібно нарізати. Просіяне борошно з розпушувачем, цукор, корицю і курагу змішати. Яблука помити, видалити серцевини, очистити, дрібно натерти.

  2. До борошняної суміші додати яблука і рослинну олію. Довести тісто до однорідної консистенції. Духовку розігріти до 200°C. Тісто вилити у формочки (заповнювати на половину) і поставити їх у духовку. Випікати кекси близько 30 хвилин.