Яблучний пиріг з манкою
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г 20 хв

Яблучний пиріг з манкою

Гарячий ароматний чай і свіжоспечений яблучний пиріг – що може бути прекрасніше в холодний осінній вечір? Так-так, це чудовий привід покликати гостей, щоб пригостити їх шматочком цієї ароматної, хрусткої випічки. Пропонований нами рецепт вигідно відрізняється простотою і швидкістю приготування, а також не вимагає дорогих інгредієнтів. Особливість цього чудового пирога в тому, що в ньому немає тіста як такого. Вам необхідно лише змішати всі сухі компоненти і, чергуючи з яблуками, викласти отриману суміш у форму. Завдяки додаванню манної крупи і соди випічка виходить неймовірно ніжною, м'якою і просто тане в роті. Ви ще сумніваєтеся з приводу приготування цього солодкого дива?

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне - 200 г.
  • Крупа манна - 200 г.
  • Цукор - 200 г.
  • Сода - 5 г.
  • Масло вершкове - 50 г.
  • Яблука - 1,5 кг.

Етапи приготування

  • 01

    Змішати просіяне борошно й соду з цукром і манною крупою. Яблука помити, очистити і натерти на дрібній тертці. Форму для випічки змастити вершковим маслом.

  • 02

    Викласти на дно шар сухої суміші, потім яблука, далі суху суміш і так шар за шаром (останнім повинен бути сухий). Духовку розігріти до 180°C. Поставити пиріг в духовку і випікати близько 60 хвилин.