Яблука, запечені з горіхами і медом
Кількість порцій - 2
Час приготування - 40 хв

Яблука, запечені з горіхами і медом

Прекрасний і корисний десерт, що, погодьтеся, важливо. Яблука виходять дуже смачні, м'які й ароматні. Найкраще підійдуть для цієї страви кислі і кисло-солодкі сорти. Тому якщо трапилося так, що купили яблука, а вони дуже кислі, то візьміть до уваги цей рецепт. Яблука в процесі запікання стають солодші, а також до складу входить мед, тому якщо взяти солодкі сорти, то страва вийде пересоодкою. Горіхи за смаком можна брати будь-які. Найкраще підійдуть фундук, мигдаль та волоські горіхи. Крім родзинок можна покласти також чорнослив і курагу. Якщо хочете, щоб страва виглядала ще ефектніше, то відріжте кришечку не просто, а фігурним вирізанням («тюльпаном»).

Інгредієнти

  • Яблука - 200 г.
  • Горіхи волоські - 30 г.
  • Родзинки - 20 г.
  • Мед - 10 г.
  • Кориця - 5 г.
  • Горіх мускатний - 5 г.
  • Гвоздика - 5 г.

Етапи приготування

  • 01

    Яблука помити, зняти верхівку і вирізати серцевину. Вийняти частину начинки чайною ложкою. Горіхи подрібнити, родзинки промити і змішати зі спеціями і медом.

  • 02

    Духовку розігріти до 180°C. Викласти начинку в яблука, накрити їх верхівкою і поставити в духовку. Випікати яблука близько 25-30 хвилин.

Товар додано до кошику