Яблука з рисом
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г 30 хв

Яблука з рисом

Мало хто знає один важливий секрет: кисло-солодкі яблука завжди складуть найпрекраснішу компанію рисової крупі. У зв'язку з цим з'явилася маса рецептів за участю цих двох продуктів. Пропонована страва являє собою зварений на молоці рис з додаванням пряної ванілі, який відправляється в духовку з вдавленими в нього яблучками, в кожне з яких кладуть трохи густого вишневого варення. На нашу думку, це справжній кулінарний шедевр. Згодні? А найголовніше – яблучка в запеченому вигляді зовсім не втрачають свої корисні властивості. Навіть навпаки – примножують. А як же смачно і ароматно. Оцініть і Ви цю неперевершену страву, яку, до речі, можна подавати як в гарячому, так і охолодженому вигляді.

Інгредієнти

  • Рис - 140 г.
  • Молоко - 400 мл.
  • Цукор - 30 г.
  • Ваніль - 5 г.
  • Яблука - 2 шт.
  • Лимон - 50 г.
  • Масло вершкове - 20 г.
  • Сметана - 10 г.
  • Вишневе варення - 60 г.
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Молоко довести до кипіння і засипати в нього рис, сіль і цукор. Варити рис до готовності. Вимкнути вогонь і додати в каструльку ваніль.

  • 02

    Яблука помити, розрізати навпіл і видалити серцевини. Збризнути їх лимонним соком. Духовку розігріти до 160°C.

  • 03

    Вершковим маслом змастити форму для випічки. Викласти рис, змастити сметаною і втиснути в нього яблука. На кожне яблуко покласти трохи варення. Поставити форму в духовку і випікати близько 60 хвилин.