Абрикосове морозиво
Кількість порцій - 10
Час приготування - 40 хв

Абрикосове морозиво

Скажіть, чи може не радувати вас смачненький стаканчик морозива, а якщо його приготувала рідна вам людина, його цінність зростає, як мінімум удвічі. Приготування таких ласощів забезпечить не лише океан задоволення вам, а й вашим близьким, які будуть ласувати ним залюбки. Всім відомо, що морозиво приготоване в домашніх умовах є набагато кориснішим, адже ви можете поєднувати різні компоненти. Використання в нашому десерті цього дивовижного сонячного фрукта не випадкове, адже десерти з його участю виходять надзвичайно соковитими та смачними. Абрикос протягом тисячоліть використовують у різних кухнях світу, звичайно ж, не лише за його смакові властивості, а й за корисність. Тому, готуючи таку страву, не майте сумніву про її позитивний вплив на ваше здоровя.

Інгредієнти

  • Абрикоси - 500 г
  • Курага - 100 г
  • Цукор - 100 г
  • Лимон - 50 г
  • Вода - 100 мл

Етапи приготування

  • 01

    Абрикоси помити й викласти у форму для запікання, не виймаючи кісточок. Помістити форму в духовку і запікати до м'якості.

  • 02

    Поки абрикоси запікаються, порізати на шматочки курагу і, додавши до неї цукор і воду, поставити кип'ятити на слабкий вогонь, постійно помішуючи. Як тільки цукор весь розтане, вогонь вимкнути, залишити настоятися і дати стати м'якою масою.

  • 03

    Тепер вийняти абрикоси з духовки, дати трохи охолонути і видалити кісточки.

  • 04

    Коли і курага, і абрикоси охололи, потрібно подрібнити їх блендером до стану однорідної маси.

  • 05

    Готове абрикосове пюре пропустити через сито, щоб не потрапило в морозиво волокон і абрикосових шкурок.

  • 06

    З половини лимона вичавити сік і додати до пюре. Все добре перемішати.

  • 07

    Викласти абрикосове пюре в пластмасову коробку і помістити в холодильник хвилин на 30. Потім прибрати контейнер в морозильну камеру.

  • 08

    Щоб морозиво вийшло однорідним і повітряним, потрібно декілька разів через 30-40 хвилин виймати його і перемішувати міксером, бо маса не застигає рівномірно.

  • 09

    Перед вживанням викласти в креманки, прикрасити абрикосами, цедрою лимона тощо.