Кава по-арабськи
Кількість порцій - 2
Час приготування - 20 хв

Кава по-арабськи

Кава - це смачна річ, яка дійшла до нас з Азії. Там каву варити люблять і вміють. У арабів кавоваріння - це справжня церемонія. Мало того, пити каву на сході - це традиція, яка за своїм таїнством порівнянна лише, напевно, з китайським чаюванням. Тому сьогодні пропонуємо відчути себе спекотними бедуїнами і приготувати каву по-арабськи. Готуючи цю каву по-арабськи, відчуйте всю силу арабських традицій, відчуйте легкий бриз, спекотне палюче східне сонце, міраж. О, Схід, який же ти прекрасний! Це неймовірні таємниці стародавньої історії, величні архітектурні пам'ятники, це спекотні пустелі, пахучі оазиси, це незвичні круті і радикальні нрави, звичаї і традиції, це пряні аромати східної кухні.

Інгредієнти

  • Вода - 0,5 л.
  • Кава натуральна (мелена) - 15 г.
  • Кориця (мелена) - 2 г.
  • Кардамон (мелений) - 2 г.
  • Ванілін - 3 г.

Етапи приготування

  • 01

    Цукор насипати на дно кавника та поставити на вогонь. Нагрівати, поки цукор не стане коричневого відттінку. Залити водою.

  • 02

    Каву змішати зі спеціями. Доводячи воду до кипіння, кавник зняти з вогню та насипати в нього каву.

  • 03

    Знову довести до кипіння, але не кип'ятити. Якщо притримуватися традицій, то каву не потрібно проціжувати. Розлити по чашкам.