Аранчі перекладається з італійської в буквальному сенсі слова як "маленькі апельсини». Свою назву ця страва отримала завдяки насиченому помаранчевому кольору, який виходить після обсмажування аранчі в маслі, що і додає аранчі схожість з маленькими апельсинами. Аранчі вперше виникло на Сицилії. Відтоді воно є улюбленою стравою гарячих сицилійців. Страва являє собою обсмажені кульки з рису діаметром 8-10 см. Іноді в такі кульки в якості начинки кладуть фарш. Але сьогодні ми з вами будемо готувати аранчі із зеленим горошком і моцарелою. Вийде неймовірно смачно і незвично. Спробуйте урізноманітнити ваш раціон і приготуйте таку страву.
Влити бульйон в каструлю. Поставити на вогонь, довести до кипіння, зняти з вогню.
В окремій каструлі розтопити вершкове масло, всипати подрібнену цибулю шалот, пасерувати протягом 3 хвилин до м'якості.
Всипати в каструлю рис, помішуючи готувати 4 хвилини. Після, влити 1 ст. бульйону, готувати поки рідина не випарується. Готувати таким чином рис, вливаючи потроху бульйон, протягом 25 хвилин.
Додати в каструлю з рисом пармезан натертий на тертці, 2 ч. л. солі, і 0,25 ч. л. перцю.
Викласти на тарілку рис з каструлі, залишити охолоджуватися 10 хвилин. Після, додати до рису петрушку і 1 яйце, перемішати, накрити масу плівкою, покласти в холодильник на 4 години.
Деко застелити пергаментом. У мисці збити яйця, що залишилися, в іншу миску висипати сухарі, до сухарів додати сіль, перемішати, в третю миску висипати борошно.
Намочити руки, скачати кульки з рисового маси. Моцареллу нарізати шматочками. У центр кожної кульки покласти шматочок моцарели і одну горошину, згорнути всередину, викласти всі кульки на деко.
Кожну кульку обваляти спочатку в борошні, потім в яйці і наприкінці в сухарях. Налити в сковороду олію, викласти кульки в сковороду, обсмажувати протягом 8 хвилин до золотистої скоринки. Готові аранчі викласти після сковороди на паперовий рушник, після на тарілку.