Аранчі з зеленим горошком і моцарелою
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г

Аранчі з зеленим горошком і моцарелою

Аранчі перекладається з італійської в буквальному сенсі слова як "маленькі апельсини». Свою назву ця страва отримала завдяки насиченому помаранчевому кольору, який виходить після обсмажування аранчі в маслі, що і додає аранчі схожість з маленькими апельсинами. Аранчі вперше виникло на Сицилії. Відтоді воно є улюбленою стравою гарячих сицилійців. Страва являє собою обсмажені кульки з рису діаметром 8-10 см. Іноді в такі кульки в якості начинки кладуть фарш. Але сьогодні ми з вами будемо готувати аранчі із зеленим горошком і моцарелою. Вийде неймовірно смачно і незвично. Спробуйте урізноманітнити ваш раціон і приготуйте таку страву.

Інгредієнти

  • Бульйон курячий - 1 л.
  • Масло вершкове - 2 ст. л.
  • Цибуля шалот - 0,25 ст.
  • Рис арборіо - 300 г.
  • Сир пармезан - 100 г.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний свіжомелений - за смаком
  • Петрушка - 2 ст. л.
  • Яйце куряче - 4 шт.
  • Борошно пшеничне - 100 г.
  • Сухарі панірувальні - 200 г.
  • Зелений горошок заморожений - 18 шт.
  • Сир моцарела - 45 г.
  • Олія рослинна - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Влити бульйон в каструлю. Поставити на вогонь, довести до кипіння, зняти з вогню.

  • 02

    В окремій каструлі розтопити вершкове масло, всипати подрібнену цибулю шалот, пасерувати протягом 3 хвилин до м'якості.

  • 03

    Всипати в каструлю рис, помішуючи готувати 4 хвилини. Після, влити 1 ст. бульйону, готувати поки рідина не випарується. Готувати таким чином рис, вливаючи потроху бульйон, протягом 25 хвилин.

  • 04

    Додати в каструлю з рисом пармезан натертий на тертці, 2 ч. л. солі, і 0,25 ч. л. перцю.

  • 05

    Викласти на тарілку рис з каструлі, залишити охолоджуватися 10 хвилин. Після, додати до рису петрушку і 1 яйце, перемішати, накрити масу плівкою, покласти в холодильник на 4 години.

  • 06

    Деко застелити пергаментом. У мисці збити яйця, що залишилися, в іншу миску висипати сухарі, до сухарів додати сіль, перемішати, в третю миску висипати борошно.

  • 07

    Намочити руки, скачати кульки з рисового маси. Моцареллу нарізати шматочками. У центр кожної кульки покласти шматочок моцарели і одну горошину, згорнути всередину, викласти всі кульки на деко.

  • 08

    Кожну кульку обваляти спочатку в борошні, потім в яйці і наприкінці в сухарях. Налити в сковороду олію, викласти кульки в сковороду, обсмажувати протягом 8 хвилин до золотистої скоринки. Готові аранчі викласти після сковороди на паперовий рушник, після на тарілку.