Запашна курка по-китайськи
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г 20 хв

Запашна курка по-китайськи

Курка, напевно, найпопулярніше м'ясо. Воно не жирне, а навпаки, багате на білки і є дуже смачним. Його можна їсти навіть на вечерю, і при цьому насичувати організм тільки корисними речовинами. Страва ж "Курка по-китайськи" сподобається навіть тим, хто не належить до числа любителів курячого м'яса. Воно виходить таким соковитим і ароматним, що ви не зможете від нього відірватися. Імбир, наприклад, надає страві незвичайний смак плюс - сприяє схудненню, знижує рівень холестерину і підвищує імунітет. А якщо використовувати його як приправу в такій страві, то ви отримаєте два в одному - користь і смачну вечерю із курки.

Інгредієнти

  • Курка - 1 шт.
  • Кунжутна олія - 100 мл.
  • Мелений імбир - 25 г.
  • Сіль - 15 г.
  • Курячий бульйон - 1 склянка

Етапи приготування

  • 01

    Імбирний порошок з'єднати з сіллю, обмазати цією сумішшю курку ззовні і всередині і поставити в холодильник маринуватися 1 годину.

  • 02

    У глибоку сковороду влити частину кунжутної олії, трохи розігріти, додати частину бульйону і смажити на сильному вогні 15 хвилин, підливаючи олію, що залишилася і бульйон.

  • 03

    Після перевернути курку і смажити ще близько 5 хвилин до готовності.

  • 04

    Дістати курку, дати стекти олії і розрізати тушку на середні шматки, після чого полити їх рештою відвару, що залишився на сковорідці.