Ароматна форель
Кількість порцій - 3
Час приготування - 15 хв

Ароматна форель

Для приготування страви з форелі знадобляться тільки спеції, які посилять і виразять смак риби. Рибка корисна від голови до хвоста, причому усі частини тушки застосовуються в кулінарії (окрім нутрощів) для створення різних страв. М'ясо форелі поповнить організм цінними вітамінами, амінокислотами, мінералами. Саме за вищезгадані властивості, форель рекомендують вживати в дієтичному харчуванні, тим самим, підтримуючи роботу серця, захищаючи судини від відкладень на стінках. У різних країнах винайшли свої способи і особливості готування делікатесної риби: смажать на грилі, варять юшку; готують з вином і прянощами, з соком, з фруктами; солять, коптять і консервують - і це ще не весь список. Сьогодні насолодіться смаком ароматної форелі.

Інгредієнти

  • Форель - 1,5 кг.
  • Сіль - 3 ст. л.
  • Цукор - 2 ст. л.
  • Чорний мелений перець - 1/2 ч. л.
  • Кріп - пучок

Етапи приготування

  • 01

    У миску всипати сіль, цукор, чорний перець мелений. Перемішати. Підготувати форель.

  • 02

    Натерти рибу сумішшю із спецій. Перекласти в лоток. Кріп помити, порізати і викласти поверх форелі.

  • 03

    Зверху покласти гніт. Поставити в холодильник на добу. Через добу риба готова до вживання.