Артишоки з шинкою під скоринкою
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г 30 хв

Артишоки з шинкою під скоринкою

Артишок - дивовижний продукт з яскравим горіховим смаком, багатий калієм, каротином, вітаміном С. Артишоки їдять сирими, обсмажують, бланширують або відварюють. Цей овоч використовується в салатах або подається з соусами як гарнір. Артишоки з шинкою під скоринкою - оригінальний варіант приготування цього продукту. Відварені, а потім запечені з шинкою під соусом, з апетитною сирною скоринкою, що утворилася, артишоки порадують Вас своїм оригінальним смаком. Якщо артишоки очищені, але не готуються відразу, їх слід помістити в прохолодну воду, підкислену лимонним соком або оцтом: в підкисленій воді вони не темніють.

Інгредієнти

  • Сіль - за смаком
  • Сир твердий - 1,5 ст. л.
  • Молоко - 300 мл.
  • Борошно пшеничне - 1,5 ст. л.
  • Олія соняшникова - 1,5 ст. л.
  • Масло вершкове - 1,5 ч. л.
  • Шинка - 100 г.
  • Артишоки - 8 шт.
  • Лимон - 1 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Вичавити сік половини лимона в миску, додати трохи води. Відрізати у артишоків ніжки і грубе листя, обрізати залишеному листю кінчики, розкрити і вирізати серцевину. Скропити соком другої половини лимона, покласти артишоки в миску із лимонною водою.

  • 02

    Поставити велику каструлю з водою на вогонь, всипати сіль, довести до кипіння, зменшити вогонь, викласти артишоки в киплячу воду, варити при закритій кришці протягом 30-60 хвилин поки вони не стануть м'якими (листя повинні легко відриватися). Після, ретельно висушити артишоки, перевернувши вниз головою.

  • 03

    У форму для випікання укласти артишоки розкритою частиною вгору. Викласти всередину кожного нарізану кубиками шинку. Розігріти духовку.

  • 04

    Вилити в невелику каструлю соняшникову олію, викласти вершкове масло, поставити на вогонь, розтопити, всипати борошно, варити протягом 2 хвилин постійно помішуючи. Влити молоко, готувати 6 хвилин. Додати за смаком сіль, перемішати, влити соус до артишоків в форму. Зверху посипати артишоки тертим сиром, випікати 10 хвилин, верхівки повинні стати золотистими. Подавати відразу ж.