
Австралійський чизкейк
Надзвичайно смачний чизкейк, який не вимагає випікання в духовці і не містить яєць, борошна та іншого. Корж також досить простий - подрібнене печиво з шоколадом. Печиво, до речі, краще брати вівсяне, галетное або звичайне цукрове. А шоколад можна використовувати різний. Наприклад, в корж додати чорний, а полити молочним, так буде дуже смачно. Між ніжною сирною начинкою і шоколадною глазур'ю в цьому чизкейку прошарок джему. Найкраще підійде абрикосовий, чорничний або полуничний джем, хоча можете використовувати будь-який на свій смак. Прикрасити це солодке сирне диво можна стружкою білого шоколаду (буде дуже красиво), кокосовою стружкою (вона додасть ще і аромат, але посипати краще, коли шоколад ще не повністю охолов), горішками, ягодами.
- 1. Кисломолочний сир — 400 г.
- 2. Масло вершкове — 200 г.
- 3. Желатин — 10 г.
- 4. Пудра цукрова — 100 г.
- 5. Ванілін — 5 г.
- 6. Шоколад — 200 г.
- 7. Печиво — 50 г.
- 8. Джем — 50 г.
Етапи готування
Желатин розчинити в 3 столових ложках гарячої води. Збити міксером протертий через сито сир, цукрову пудру і розм'якшене масло до утворення пишної однорідної маси. Додати до сиру ванілін і желатин. Збити ще раз, викласти сирну масу у форму і поставити в холодильник (мінімум на 4 години).
Печиво подрібнити в блендері. Шоколад (100 грам) розтопити на водяній бані. Змішати шоколад з печивом, викласти на тарілку, утрамбовуючи, і поставити в холодильник на 1 годину.
Викласти сирну масу на шоколадний корж, намастити джемом. Ще 100 грам шоколаду розтопити і полити ним чізкейк. Поставити в холодильник мінімум на 1 годину.