Австралійський чизкейк
Кількість порцій - 4
Час приготування - 45 хв

Австралійський чизкейк

Надзвичайно смачний чизкейк, який не вимагає випікання в духовці і не містить яєць, борошна та іншого. Корж також досить простий - подрібнене печиво з шоколадом. Печиво, до речі, краще брати вівсяне, галетное або звичайне цукрове. А шоколад можна використовувати різний. Наприклад, в корж додати чорний, а полити молочним, так буде дуже смачно. Між ніжною сирною начинкою і шоколадною глазур'ю в цьому чизкейку прошарок джему. Найкраще підійде абрикосовий, чорничний або полуничний джем, хоча можете використовувати будь-який на свій смак. Прикрасити це солодке сирне диво можна стружкою білого шоколаду (буде дуже красиво), кокосовою стружкою (вона додасть ще і аромат, але посипати краще, коли шоколад ще не повністю охолов), горішками, ягодами.

Інгредієнти

  • Кисломолочний сир - 400 г.
  • Масло вершкове - 200 г.
  • Желатин - 10 г.
  • Пудра цукрова - 100 г.
  • Ванілін - 5 г.
  • Шоколад - 200 г.
  • Печиво - 50 г.
  • Джем - 50 г.

Етапи приготування

  • 01

    Желатин розчинити в 3 столових ложках гарячої води. Збити міксером протертий через сито сир, цукрову пудру і розм'якшене масло до утворення пишної однорідної маси. Додати до сиру ванілін і желатин. Збити ще раз, викласти сирну масу у форму і поставити в холодильник (мінімум на 4 години).

  • 02

    Печиво подрібнити в блендері. Шоколад (100 грам) розтопити на водяній бані. Змішати шоколад з печивом, викласти на тарілку, утрамбовуючи, і поставити в холодильник на 1 годину.

  • 03

    Викласти сирну масу на шоколадний корж, намастити джемом. Ще 100 грам шоколаду розтопити і полити ним чізкейк. Поставити в холодильник мінімум на 1 годину.