Смачний, вишуканий, святковий салат з креветок, печериць і авокадо. Салат буде виглядати дуже ефектно, якщо ви подасте його не в звичайних салатниках, а в половинках авокадо. Головне обов'язково, коли розріжете авокадо на половинки і видалите кісточку, негайно збризнути їх лимонним соком, так як авокадо має властивість темніти при контакті з повітрям. Креветки для салату краще використовувати коктейльні. Якщо хочете його трохи урізноманітнити, то додайте ананаси чи огірки. А майонез можна замінити більш дієтичним варіантом: поєднання сметани (15-20% жирності) з соєвим соусом і гірчицею.
Авокадо помити, очистити, видалити кісточку, м'якоть нарізати кубиками. Збризнути авокадо лимонним соком. Креветки відварити в підсоленій воді. Потім злити воду і охолодити їх трохи.
Гриби помити, нарізати кубиками, посолити і підсмажити. Всі інгредієнти з'єднати. Додати майонез і перемішати салат.