Австрійський райндлінг
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г 20 хв

Австрійський райндлінг

Замість нашої паски австрийці у Святе Свято Великодня випікають свій традиційний райндлінг - дуже смачний формовий пиріг-рулет з дріжджового тіста. У нього додають фініки, горіхи, родзинки, курагу. Він дуже ароматний, так як попередньо просочується коньяком або ромом. На вигляд апетитний, пишний і ситний пиріг. Оригінальний присмак йому надає велика кількість горіхів. В оригіналі тісто для райндлінга виготовляється вручну. Але ще простіше цю цікаву, в міру солодку здобу приготувати у звичайній хлібопічці. Як тільки засипали всі основні продукти в ХП і поставили на основний режим тіста, відразу потрібно залити сухофрукти коньяком або темним ромом, щоб вони набрякали.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне - 300 г.
  • Дріжджі свіжі - 1,5 ч. л.
  • Масло вершкове - 4 ст. л.
  • Молоко - 8,5 ст. л.
  • Яйце куряче - 0,5 шт.
  • Цукор коричневий - 2 ст. л.
  • Аніс мелений - 0,5 ч. л.
  • Сіль - 5 г.
  • Цукор - 3,5 ст. л.
  • Кориця мелена - за смаком
  • Горіхи волоські - 1,5 ст. л.
  • Фініки - 50 г.
  • Родзинки - 1,5 ст. л.
  • Коньяк - 1,5 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    Фініки дрібно нарізати, висипати в миску, додати до них родзинки, залити коньяком, маринувати суміш протягом 1 години.

  • 02

    Нагріти молоко, додати в нього попередньо змішані дріжджі з коричневим цукром. Додати в суміш борошно, вершкове масло кімнатної температури, вбити яйце, посолити і додати аніс. Замісити тісто, воно не повинно бути рідким, при необхідності додати борошно. Залишити тісто на деякий час, щоб воно піднялося, потім розім'яти і знову залишити підніматися.

  • 03

    Розкачати на столі лист тіста товщиною в 1 см. Змастити топленим вершковим маслом, присипати цукром, корицею і сумішшю з родзинок, а також подрібненими горіхами.

  • 04

    Згорнути в рулет начинений лист тіста, викласти у змащену вершковим маслом форму, по колу (форма повинна бути з отвором в центрі).

  • 05

    Поставити в духовку на 45-50 хвилин, випікати при температурі 180°C.