Азербайджанські кутаби
Кількість порцій - 12
Час приготування - 35 хв

Азербайджанські кутаби

Кутаб - це азербайджанська борошняна страва. І представляє ця страва собою пиріжок, але дуже тонкий пиріжок до одного сантиметра завтовшки. Сьогодні ми вам пропонуємо представити себе азербайджанськими господинями і спекти ці самі азербайджанські кутаби. Кутаби вже стали символом азербайджанської кухні. Ця національна страва увійшла також у кухні інших кавказьких країн і теж стала там національною, але батьківщиною кутабів лишається Азербайджан. В якості начинки для кутабів використовують в основному гарбуз, зерна граната, м'ясо, зелень, сир, цибулю. У нас же будуть кутаби з сиром і зеленню. Такі кутаби відмінно поєднуватимуться з ранковим чаєм або кавою.

Інгредієнти

  • Борошно - 300 г.
  • Вода - за смаком
  • Яйця - за смаком
  • Соняшникова олія - за смаком
  • Вершкове масло - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Кисломолочний сир - 300 г.
  • Зелена цибуля - 1 пучок
  • Кріп - 1 пучок
  • Петрушка - 1 пучок

Етапи приготування

  • 01

    Просіяти борошно, додати яйця і воду. Перемішати інгредієнти лопаткою, змастити руки олією і замісити круте м'яке тісто. Прикрити плівкою.

  • 02

    Для начинки порубати цибулю і зелень. Розтерти сир із зеленню, посолити за смаком.

  • 03

    Розділити тісто на 12 шматочків.

  • 04

    Кожен шматочок тіста розкачати в тонкий корж. Укласти на половину коржа начинку. Края тіста з'єднати і защипнути.

  • 05

    Смажити кутаби на сковороді з невеликою кількістю олії на середньому вогні з двох сторін по 3 хвилини.