Азу по-татарськи
Кількість порцій - 6
Час приготування - 50 хв

Азу по-татарськи

Хоч азу і вважається стравою татарської кухні, в наш час вона поширилася по багатьом різним народам. Таку смачну страву не могли не полюбити люди, тому азу зараз готують у багатьох країнах. А так як кожен намагається внести щось своє, то існує багато змінених рецептів цієї страви. Наш рецепт саме татарського традиційного азу. Яловичину можна спробувати замінити бараниною. При цьому м'ясо потрібно тушкувати з нарізаною кружечками морквою. Особливий смак цій страві надають солоні огірки. Адже в схожі страви на азу огірки не кладуть. Страву таку можна подавати як основну, з грінками, помазаними соусом.

Інгредієнти

  • Яловичина - 500 г.
  • Цибуля - 2 шт.
  • Огірки солоні - 2 шт.
  • Картопля - 8 шт.
  • Часник - 2 часточки
  • Томатна паста - 2 ст. л.
  • Лавровий лист - 2 шт.
  • Петрушка - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Соняшникова олія - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    М'ясо промити, нарізати соломкою і обсмажити в олії 10 хвилин.

  • 02

    Додати нарізану тонкими півкільцями цибулю і обсмажувати 5 хвилин.

  • 03

    Дoдати томатну пасту, натерті огірки. Тушкувати під кpишкoю 30 хвилин.

  • 04

    В іншій сковороді смажити нарізану соломкою картоплю. Додати сіль, перець, лавровий лист, часник. Перемішати з м'ясом і тушкувати ще 5 хвилин.

  • 05

    Посипати зверху посіченою петрушкою.