Бабка з щуки
Кількість порцій - 8
Час приготування - 2 г

Бабка з щуки

Таку щуку ви вже точно не куштували. Ця цікава страва поєднує в собі звичайні інгредієнти і незвичайний смак. Дотримуєтеся дієти? Тоді це відмінний варіант смачно поїсти і, при цьому, не зашкодити своєму здоров'ю, і, зокрема, вазі. Щука, як і всі різновиди риб, дуже цінний і популярний продукт, а в деяких країнах досі цю рибу вважають делікатесом. М'ясо у цієї рибки костисте, тому можна купити готову оброблену тушку, щоб довго не возитися. І цей дрібний недолік вона виправить напрочуд ніжним і соковитим смаком. Вже хочеться спробувати? Тоді, вперед за новими смаками!

Інгредієнти

  • Щука - 1 кг.
  • Яйце - 3 шт.
  • Булка (суха) - 100 г.
  • Молоко - 250 мл.
  • Цибуля - 2 шт.
  • Масло вершкове - 100 г.
  • Борошно - 30 г.
  • Петрушка - пучок
  • Перець мелений - 3 г.
  • Сіль - за смаком
  • Лавровий лист - 2 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Узяти щуку (якщо тушка не оброблена, видалити шкіру і почистити від кісток) порізати на декілька шматків.

  • 02

    Потім суху булку розрізати на декілька частин і вимочити в молоці. Слідом очистити цибулю, порізати і обсмажити на олії. Узяти зелень петрушки помити і посікти.

  • 03

    Підготувати м'ясорубку і приступити до приготування фаршу. М'ясо щуки помістити в цей кухонний прилад і прокрутити двічі; цибулю і булку, яка за цей час розм'якла, також подрібнити за допомогою м'ясорубки.

  • 04

    В отриманий рибний фарш додати зелень петрушки, сіль і перець. Все перемішати. Далі вбити одно яйце, потім друге і третє, при цьому треба постійно збивати рибну масу. Потім підлити тепле вершкове масло.

  • 05

    Приступити до готування "бабки". Спершу підготувати керамічний посуд, змастити його олією і перекласти готову рибну масу. Готувати на паровій бані 60 хвилин.

  • 06

    Залишити бабку тушкуватись і перейти до приготування білого соусу з риби. Зварити з риб'ячої голови бульйон, додавши  до нього сіль і лавровий лист. Потім прожарити борошно на сухій сковороді. Розбавити з бульйоном і 30 хвилин тушкувати на повільному вогні. У кінці додати олію. Соус готовий!

  • 07

    Готову "бабку" нарізати шматками і полити рибним соусом. Прикрасити зеленню.