Бабка з вишень
Кількість порцій - 10
Час приготування - 1 г 25 хв

Бабка з вишень

Бабку вміли і любили готувати ще наші бабусі та прабабусі (вже пробачте за тавтологію). Але ну дуже подобалася, мабуть, нашим предкам ця страва, оскільки навіть складно сказати, коли і хто вперше її приготував. Дуже популярною була бабка з домашньої локшини. Готувати її нескладно, але і виходить смачно. Давайте спробуємо же ж зробити солодку бабку з вишні. Вона чимось схожа на домашній пиріг з вишні, але в нашому рецепті начинку огортає тісто зверху і знизу. Так, що вона зберігає всі свої вітаміни, сік і приємний трохи терпкий смак. Така бабка - хороший варіант для теплої родинної вечері. Її можна запивати молоком або какао. Така атмосфера трохи нагадує свято.

Інгредієнти

  • Борошно - 250 г.
  • Молоко - 125 мл.
  • Дріжджі (сухі) - 4 г.
  • Яйце куряче - 2 шт.
  • Масло вершкове - 70 г.
  • Цукор - 80 г.
  • Ваніль - 1 г.
  • Вишня (у власному соку) - 250 г.
  • Мигдаль - 50 г.
  • Жовток яєчний - 1 шт.
  • Крохмаль - 1 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    У мисці розвести дріжджі в молоці, додати 100 г. борошна, поставити в тепле місце.

  • 02

    Для приготування начинки в мисці розвести крохмаль в соку від вишні (2 ст. л.). Викласти в каструлю проціжену вишню, вилити крохмаль, поставити на вогонь, варити поки не загусне.

  • 03

    Збити цукор з маслом до біла. Обережно вводити по одному яйцю, не припиняючи збивати. Додати 150 г. борошна, ваніль, сіль і молочно-дріжджову масу, яку необхідно дістати з теплого місця. Перемішати лопаткою.

  • 04

    Тісто розділити на дві частини. На деко для випікання викласти пергаментний папір, змастити форму маслом. Викласти половину тіста, зверху розкласти начинку, залишаючи краї без неї, накрити другою половиною тіста.

  • 05

    Випікати в духовці 40 хвилин при температурі 190-220ºС, після 20 хвилин випікання змастити верх яєчним жовтком.