Запечений лосось із картоплею, кропом і вершками
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г

Запечений лосось із картоплею, кропом і вершками

Якщо ви хочете рецепт смачної страви з лосося, якщо ви просто обожнюєте рибу в будь-якому вигляді, якщо ви хочете показати своїм гостям, яка ви чудова господиня, тоді скоріше зверніть увагу на наш рецепт лосося з картоплею. Ніжний смак цієї страви стане незабутнім з першого шматочка, а аромат заповнить всю кімнату і, вже тим більше, здивує ваших гостей. Ця страва ключає так багато інгредієнтів, але при цьому вона така легка і швидка, що ви можете запросто приготувати її навіть до звичайної сімейної вечері. Повірте, ваші рідні оцінять старання, і захочуть насолоджуватися смаком цієї страви якомога частіше.

Інгредієнти

  • Картопля - 700 г.
  • Масло вершкове - 25 г.
  • Сир - 50 г.
  • Філе лосося - 600 г.
  • Вино біле сухе - 100 мл.
  • Кріп - 15 г.
  • Вершки - 150 мл.
  • Помідори - 120 г.
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Картоплю помити, очистити і нарізати скибочками. Відварити її в підсоленій воді. Злити воду і обсушити картоплю. Помідори помити і нарізати кубиками.

  • 02

    М'якоть риби відокремити від кісток і нарізати невеликими шматочками. Змастити вершковим маслом форму і викласти на дно половину картоплі, змастити цей шар маслом і викласти рибу.

  • 03

    Розігріти духовку до 190°C градусів. Кріп помити, просушити і дрібно нарізати. У мисці змішати вино, вершки і кріп і довести до однорідної консистенції. Залити соусом рибу. Викласти другу половину картоплі, помідори і посипати тертим сиром. Поставити форму в духовку і запікати близько 45 хвилин.