Рогалики з ромом та родзинками
Кількість порцій - 20
Час приготування - 2 г

Рогалики з ромом та родзинками

Рогалики завжди чимось нагадують бабусині частування. Можливо, це пов'язано з тим, що бабусі в дитинстві часто годували ними, подавали до чаю. Але ми виросли, і взмозі робити такі солодкі частування самі! Ізюм, просочений ромом, надає особливого смаку десерту. Між іншим, ви можете спробувати поекспериментувати і зробити рогалики з іншою начинкою. Все залежить від того, що їз сухофруктів ви любите більше. На смаку рогаликів це позначиться тільки в позитивному аспекті. Тому швидше викладайте рогалики в духовку, а самі дзвоніть друзям і запрошуйте їх у гості!

Інгредієнти

  • Пшеничне борошно - 500 г.
  • Розпушувач для тіста - 2 ст.л
  • Цукор - 125 г.
  • Апельсинова цедра - 2 ст. л.
  • Вершкове масло - 150 г.
  • Яйця - 1 шт.
  • Родзинки просочені ромом - 125 г.
  • Цукрова пудра - 100 г.

Етапи приготування

  • 01

    Викласти деко папером для випічки. Попередньо розігріти духовку.

  • 02

    Приготувати пісочне тісто: змішати в мисці борошно з розпушувачем для тіста, просіяти. Додати інші інгредієнти, крім ромових родзинок, і перемішати за допомогою міксера на мінімальній швидкості, потім на максимальній швидкості до отримання однорідного тіста.

  • 03

    Вмішати ромові родзинки. Розділити тісто на дві половини. Сформувати з кожної половини рулетик довжиною близько 45 см. За допомогою гострого ножа розрізати кожен рулетик на пластинки шириною 1 см. Сформувати з них рогалики, викласти на деко і випікати.

  • 04

    Час випічки: близько 12 хвилин. Вийняти рогалики разом з папером на кухонну решітку і охолодити.