Запечені кабачки з картоплею
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г 50 хв

Запечені кабачки з картоплею

Цей рецепт - справжня знахідка для будь-якої господині. Адже таку страву можна подавати як просто до курки або риби, так і як повноцінну страву. Кабачки дуже корисні. Вони цінуються тим, що в них багато дієвих компонентів, які потрібні для правильного харчування людини. До того ж, запікати кабачки набагато корисніше, ніж смажити. Адже після запікання в них зберігається більша кількість корисних речовин. Картопля робить страву більш ситною. Так що ваші гості точно не залишаться голодними.

Інгредієнти

  • Кабачки - 675 г
  • Картопля - 450 г
  • Перець болгарський червоний - 1 шт.
  • Часник - 3 зуб.
  • Цибуля ріпчаста - 100 г
  • Петрушка - 50 г
  • Олія оливкова - 150 мл
  • Орегано - 5 г
  • Помідори - 450 г
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Розігріти духовку до 190°C градусів. Помити і очистити кабачки, картоплю. Нарізати овочі скибочками. Петрушку подрібнити. Помідори нарізати часточками або кубиками.

  • 02

    У формі для запікання змішати нарізані кабачки, нарізану картоплю, тонко нарізаний перець, петрушку, дрібно нарізаний часник, нарізану півкільцями цибулю, сіль, чорний перець, оливкову олію і помідори. Розрівняти і зверху посипати орегано.

  • 03

    Поставити в розігріту духовку на 90 хвилин, іноді перемішувати. Розкласти на порційні тарілки і подавати гарячим. За бажанням можна подавати з жирною сметаною або салатом.