Запіканка з баклажанів із сиром і лавашем
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г

Запіканка з баклажанів із сиром і лавашем

Напевно, у кожної господині хоча б раз у житті бувало, що вона от ніяк не може придумати, що приготувати на вечерю. Вся фантазія давно вичерпалася, але годувати сім'ю-то треба. Ми поспішаємо вам допомогти в цій непростій справі і пропонуємо рецепт дуже смачної запіканки, яку ви дуже швидко і легко зробите, навіть якщо у вас не так багато практики в кулінарному мистецтві. Завдяки лаваш запіканка виходить досить ситної, а баклажани роблять її соковитою і навіть корисною. Тому довго не думайте, а скоріше спробуйте приготувати цю просту, але дуже смачну нехитру страву. Подавати її можна, поклавши зверху зелені або листя салату.

Інгредієнти

  • Баклажан - 1 шт.
  • Помідор - 2 шт.
  • Часник - 4 зубчика
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Сир сулугуні - 200 г.
  • Чебрець - 3 гілочки
  • Петрушка - 3 веточки
  • Соняшникова олія - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Чорний мелений перець - за смаком
  • Грузинський лаваш - 1 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Цибулю і часник очистити від лушпиння та дрібно нарізати.

  • 02

    На соняшниковій олії обсмажити цибулю і часник на середньому вогні.

  • 03

    Нарізати баклажан на середні шматочки і також додати на сковороду.

  • 04

    З гілочок чебрецю обірвати листочки і додати на сковороду до баклажанів.

  • 05

    Додати на сковороду ще масла, трохи збільшити вогонь і обсмажити баклажани до коричневого кольору.

  • 06

    Потім викласти все зі сковороди у велику миску. Туди ж додати лаваш, який потрібно порвати на великі шматки.

  • 07

    Помідори крупно нарізати і додати в миску з лавашем.

  • 08

    Зелень дрібно посікти і також додати в миску. Все посолити і поперчити за смаком і добре перемішати.

  • 09

    Викласти все у форму для запікання, а зверху розкласти сир, який попередньо крупно порізати.

  • 10

    Розігріти духовку до 220°С і поставити туди форму. Випікати приблизно 15-20 хвилин.