Запечені баклажани з фетою
Кількість порцій - 2
Час приготування - 1 г

Запечені баклажани з фетою

Ви скучили за літом, за теполим ніжним сонечком? Вам хочеться побалувати себе чимось смачненьким і корисним? Тоді ця страва, проста у приготуванні і під силу навіть самій недосвідченій господині буде для вас безцінною знахідкою. Витративши всього лише 60 хвилин ви отримаєте надзвичайно смачний і корисний продукт, справжнє джерело вітамінів, мікро і макроелементів. Нарізані кубиками баклажани запечені в духовці, приправлені лимонним соком і соєвим соусом, в дуеті з фетою сколихнуть в пам'яті спогади теплого літнього вечора і залишать на губах присмак Середземноморського бризу. Приємного апетиту!

Інгредієнти

  • Баклажан - 2 шт.
  • Оливкова олія - 2 ст. л.
  • Оцет - 1 ст. л.
  • Мед - 1 ст. л.
  • Суміш перців - 1 ч. л.
  • Кмин - 1/2 ч. л.
  • Часник - 2 зуб.
  • Лимон - 40 г
  • Соєвий соус - 1 ст. л.
  • Сир фета - 50 г
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Розігріти духовку до 200°С. Нарізати баклажани кубиками і скласти у велику миску. Злегка посипати сіллю і відкласти в сторону, поки готується маринад.

  • 02

    Змішати оливкову олію, оцет, мед, перці, розчавлений часник і кмин.

  • 03

    Злити рідину з баклажанів і полити їх маринадом.

  • 04

    Запікати овочі в духовці протягом 40 хвилин. Вийняти з духовки і дати трохи охолонути.

  • 05

    Змішати лимонний сік і соєвий соус, полити баклажани.

  • 06

    Фету розкришити.

  • 07

    Розкласти запечені овочі по тарілках і посипати фетою.