Запіканка з баклажанів із помідорами та сиром
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г 10 хв

Запіканка з баклажанів із помідорами та сиром

Пропонуємо приготувати вам смачну запіканку із баклажанів з помідорами і сиром. Гарячий салат і запіканка в одній особі, на смак нагадує гриби, поживний і дуже корисний. Не дарма на Сході баклажани називають овочами довголіття. Вони містять багато солей калію, вітамінів і мінеральних речовин. Добре розщеплюють жири, допомагають організму підтримувати кислотно -лужний баланс, корисні при хворобах серця, печінки і нирок. Помідори корисні при авітамінозах, всіх формах атеросклерозу. Цей овоч вважається сильним природним антиоксидантом. Індійські племена використовували його для збільшення потенції.

Інгредієнти

  • Баклажани - 400 г.
  • Помідори - 300 г.
  • Сир Моцарела - 150 г.
  • Сир (будь-який) - 50 г.
  • Яйце - 1 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Соняшникова олія - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Баклажани очистити від шкірки, порізати пластинками завтовшки 2-3 мм.

  • 02

    Яйце і щіпку солі трохи збити вінчиком. Масу додати в баклажани, щоб кожна пластинка покрилася яйцем. Залишити на 20 хвилин.

  • 03

    Баклажани обсмажити на олії до легкого золотистого кольору з двох сторін. Після чого викласти на серветки, щоб стік зайвий жир.

  • 04

    Помідори залити окропом на 3 хвилини. Зняти шкірку і порізати помідори дрібними кубиками.

  • 05

    Покласти помідори на сковороду, трохи посолити, поперчити, додати дрібно нарізаний часник. Тушкувати протягом 10 хвилин на невеликому вогні під кришкою.

  • 06

    Моцарелу нарізати тонкими пластинками.

  • 07

    Твердий сир натерти на крупній терці.

  • 08

    На дно форми викласти 1/3 баклажанів. Зверху викласти половину помідорового соусу. Зверху соусу - половину Моцарели.

  • 09

    Потім знову баклажани, соус, моцарелу і останній шар баклажанів. Зверху посипати тертим сиром.

  • 10

    Готувати протягом 25 хвилин при температурі 180°C.